ua en ru

Івано-Франківська ОДА має намір відновити тваринницьку галузь

Івано-Франківська облдержадміністрація має намір відновити тваринницьку галузь. «21 січня я вилітаю в Австралію, плануємо там закупити 30 тис. голів худоби - племінної худоби м'ясного напрямку, і завезти в область, для того щоб відновити тваринницьку галузь, виробництво м'яса»,- заявив напередодні, у суботу, під час спільної наради з головами райдержадміністрацій і районних рад області голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

М.Вишиванюк наголосив, що гірські райони області - Верховинський, Косівський, Рожнятівський, Надвірнянський, Богородчанський, Долинський - мають відновити вівчарство. «У Львові на базарі 1 кг баранини коштує 160 грн. А ми кричимо, що бідні й не маємо чим зайнятися»,- зауважив голова облдержадміністрації.

Він також зазначив, що у проекті програми соціально-економічного розвитку області на 2011 р. передбачено створення робочих місць завдяки розвиткові вівчарства. За даними М.Вишиванюка, раніше в Івано-Франківській області було 2 млн овець.

За даними обласного управління статистики, станом на 1 грудня 2010 р. в Івано-Франківській області нараховувалось 26,2 тис. овець і кіз, а поголів'я великої рогатої худоби порівняно з 1 грудня 2009 р. зменшилось на 2,3% - до 229,4 тис., зокрема корів - на 4,1%, до 125,1 тис. голів.

Як ми повідомляли раніше, агропромислове об'єднання UkrLandFarming підписало контракти на закупівлю 30 тис. голів племінної худоби в Австралії, що їх у березні - квітні 2011 р. планує завезти в Івано-Франківську область. Вартість проекту складає близько 150 млн дол.