ua en ru

Італійські вчені опублікували нові докази на користь автентичності Туринської Плащаниці

Нове дослідження італійських вчених принесло чергові докази достовірності Туринської Плащаниці . Група дослідників з Туринської Політехніки дійшла висновку, що зображення на Плащаниці виникло в результаті радіоактивного випромінювання.

Сильний землетрус величиною 8.2 бала за шкалою Ріхтера, який стався в Єрусалимі в 33 р. н.е., призвело до того, що кам'яні породи в районі міста стали джерелом сильного випромінювання нейтронних частинок.

Потік нейтронів , як вважають італійські вчені , сприяв тому, що зображення Ісуса Христа було спроектоване на лляну тканину савана, так як нейтрони реагували з ядрами азоту.

Крім того , радіаційна емісія збільшила рівень ізотопів вуглецю - 14, що могло стати причиною похибки С- аналізу , проведеного відносно Плащаниці в 1988 р. , коли вік тканини був визначений як 728 років, і її визнали середньовічною підробкою.

Марк Антоначчі, провідний експерт з Туринської плащаниці та президент Фонду Воскресіння Плащаниці , в даний час подав прохання до Ватикану, сподіваючись, що Папа Франциск дозволить провести молекулярний аналіз тканини з використанням нової технології.