ua en ru

Італійська телекомпанія розмістила карту з "російським" Кримом

Італійська телекомпанія розмістила карту з "російським" Кримом Фото: Україна вимагає видалити зображення "російського" Криму (wikimapia)

На сайті розмістили карту Росії з анексованим Кримом

Італійська телекомпанія World Fashion Channel Europa S. R. L на своєму сайті розмістила карту з Кримом у складі Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні Нацради України з питань телебачення і радіомовлення.

Повідомляється, що на сайті розмістили карту Росії з анексованим Кримом. Даний факт є порушенням закону України про інформацію та Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

"Регулятор звернувся до телекомпанії з вимогою вжити всі можливі заходи по припиненню поширення розміщеної на сайті недостовірної інформації в частині територіальної приналежності Автономної Республіки Крим. В протилежному випадку Національна рада буде мати підставу розглядати зафіксовані порушення норм законодавства як недружнє ставлення до українських глядачів і до держави Україна в цілому", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Броварах на сцені з картою Україною не зобразили окуповані РФ території. За даним фактом відкрито кримінальну справу.