ua en ru

Італія дозволила сотні мігрантів зійти на берег через тиждень

Італія дозволила сотні мігрантів зійти на берег через тиждень Ілюстративне фото (pixabay.com)

П'ять європейських країн погодились прийняти мігрантів

Влада Італії таки дозволила понад сотні врятованих мігрантів зійти на берег з судна італійської берегової охорони, на якому вони перебували з минулого тижня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Зазначається, що це стало можливим після того, як п'ять європейських країн та церковні організації погодилися прийняти врятованих.

За словами міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, Німеччина, Португалія, Франція, Люксембург та Ірландія, а також організації Католицької церкви Італії погодилися прийняти мігрантів з судна Bruno Gregoretti. Глава МВС Італії повідомив про 116 людей, яким дозволено зійти на берег.

Раніше повідомлялося, що в Середземному морі більшості з 135 мігрантів італійська влада кілька днів не дозволяла сходити на берег. З корабля людей повинні були випустити тільки тоді, коли інші країни ЄС погодиться їх прийняти.

Нагадаємо, що Нижня палата італійського парламенту схвалила законопроект, згідно з яким судам і організаціям, що рятує мігрантів у Середземному морі, може загрожувати штраф до одного мільйона євро у тому випадку, якщо вони без дозволу влади увійдуть в італійські територіальні води.