ua en ru

Італія назвала неприйнятним одностороннє проголошення незалежності Каталонії

Італія назвала неприйнятним одностороннє проголошення незалежності Каталонії Фото: глава МЗС Італії Анджеліно Альфано (wikimedia.org)

Глава МЗС Італії розкритикував можливе проголошення незалежності Каталонії

Італія вважає неприйнятним одностороннє проголошення незалежності Каталонії. Про це заявив міністр закордонних справ Італії Анджеліно Альфано, передає прес-служба відомства.

"Італія вважає одностороннє проголошення незалежності неприйнятним і відкидає будь-яку ескалацію. Ми висловлюємо нашу впевненість у здатності іспанського уряду захистити конституційний лад і законність", - заявив Альфано.

Він також додав, що Італія неодноразово закликала каталонську сторону провести переговори з офіційним Мадридом для забезпечення єдності Іспанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Каталонії підписали "декларацію про незалежність". Каталонський лідер Карлес Пучдемон заявив, що поки невідомо, чи буде цей документ мати правову силу.

"Каталонія сьогодні відновлює свій повний суверенітет. Ми закликаємо всі держави і міжнародні організації визнати каталонську республіку незалежною і суверенною державою", - йдеться в тексті документа.