ua en ru

В Італії узаконили одностатеві шлюби

В Італії узаконили одностатеві шлюби Фото: в Італії дозволили одностатеві цивільні союзи

Правозахисники вважають ухвалений закон недостатнім, оскільки він не дозволяє всиновлювати дітей

Парламент Італії в середу, 11 травня, прийняв зміни до законодавства, які дозволяють людям однієї статі укладати цивільні партнерські союзи. Про це повідомляє DW.

Згідно з інформацією видання, за поправку проголосували 369 депутатів нижньої палати італійського парламенту, а 193 висловилися проти.


"Сьогодні святковий день для багатьох людей. Вже не будемо далі відкладати після років невдалих спроб", - написав прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці в Facebook.

Повідомляється, що попередні законодавчі ініціативи щодо забезпечення прав гомосексуалістів і лесбіянок провалювалися через вплив католицької церкви.

Правозахисники привітали зміни як важливий крок для розвитку прав людини в країні, однак, разом з тим, розкритикували закон як половинчастий, оскільки він дає можливість гомосексуальним парам брати прізвища один одного і гарантує права спадкування, однак не дозволяє всиновлювати дітей.

Нагадаємо, депутати ПАРЄ закликали українську владу притягти до відповідальності винних у зриві Фестивалю рівності у Львові та вжити заходів для недопущення таких інцидентів надалі.