ua en ru

Джерело: Льовочкін і Пінчук були в АП напередодні голосування за генпрокурора

Джерело: Льовочкін і Пінчук були в АП напередодні голосування за генпрокурора Фото: Сергій Льовочкін

Вчора Рада призначила Луценка генпрокурором

Один з лідерів "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін і власник корпорації Interpipe Віктор Пінчук у вівторок, 10 травня, відвідували Адміністрацію президента. Про це зі слів джерела йдеться в матеріалі РБК-Україна "Третій друг президента: як Луценко став генпрокурором".

По всій видимості, мова йшла про голосування за зміни в закон про Генпрокуратуру і підтримку лідера фракції "Блок Петра Порошенка" на пост глави ГПУ.


У матеріалі повідомляється, що і Льовочкін, і Пінчук мають вплив на частину депутатів від БПП. Зокрема, Льовочкін контролює окремих представників президентської фракції, які пройшли до парламенту за квотою партії УДАР Віталія Кличка.

Крім того, як повідомили джерела РБК-Україна в Адміністрації президента, після невдалого голосування за зміни в закон про ГПУ у вівторок, глава держави викликав до себе голову депутатської групи "Воля народу" Ярослава Москаленка.

Відзначається, що ще до зустрічі лідер "Волі народу" заявляв, що згоден підтримати Луценка на посаду генпрокурора. Але частина депутатів його групи відмовлялися голосувати за зміну законів під Луценко і наполягала на зміні деяких формулювань, зокрема, щодо заочного засудження. У результаті зміни закону підкоригували.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України призначила голову фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка генпрокурором.