ua en ru

Джерело: Кордон Лівії і Алжиру перетнув кортеж із шести автомобілів Mercedes, можливо, з Каддафі і його синами

Кордон Лівії і Алжиру перетнув кортеж із шести автомобілів Mercedes. Ймовірно, таким чином Лівію залишила група високопосадовців, серед яких може бути полковник Муаммар Каддафі і його сини. Про це повідомляє Reuters з посиланням на єгипетське інформаційне агентство MENA.

MENA цитує джерело в середовищі лівійських бунтівників, яке повідомило, що в автомобілях міг бути Каддафі.

Інформацію перевірити неможливо, але джерело з Військової ради повстанців у місті Гадаміс на кордоні з Алжиром твердить, що керівництво бунтівників припускає, що Каддафі і його сини втекли з країни.

"Ймовірно, ці машини везли лівійських високопоставлених чиновників, і, можливо, Каддафі і його синів", - повідомило джерело.

Алжирські чиновники були недоступні для коментарів.

Повідомляється, що кортеж броньованих автомобілів перетнув кордон в п'ятницю вранці. За словами джерела, бунтівники були не в змозі наздогнати і зупинити колону.

Лівійські повстанці заявили в п'ятницю, що були близькі до захоплення Каддафі, який зник після взяття його резиденції Баб аль-Азизія.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Алжиру в п'ятницю заявило, що не визнає Національниу перехідну раду. Джерело в алжирському МЗС заявило Reuters в четвер, що Алжир хоче отримати запевнення лівійських повстанців, що вони будуть вести боротьбу з північноафриканським крилом "Аль-Каеди".