ua en ru

Використання держкоштів на політпереслідування потрібно припинити, - нардеп

Використання держкоштів на політпереслідування потрібно припинити, - нардеп Фото: Сергій Льовочкін

Льовочкін заявив, що силовики прослуховують не лише його

Повідомлення прес-служби "Опозиційного блоку" про стеження за заступником голови фракції Сергієм Льовочкіним було опубліковано, щоб співробітники Міністерства внутрішніх справ (МВС) знали, що їх примушують вчиняти незаконні дії. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті політсили.

Зокрема, Льовочкін зазначив, що він не очікував, що керівництво МВС "зізнається в організації незаконного спостереження, але припускає, що тепер стеження тимчасово припинять".

"Я радий, що керівництво МВС і їх тролі ознайомилися з повідомленням прес-служби "Опозиційного блоку". Я і не припускав від них іншої реакції – що вони зізнаються у власному карному злочині", – сказав Льовочкін.

За словами депутата, метою повідомлення прес-служби було поінформувати громадськість та особовий склад МВС про факт незаконного стеження. "Тепер, гадаю, керівництво МВС на якийсь час його припинить", – додав він.

"Я далекий від думки, що українські силовики стежать і прослуховують тільки мене. У зв'язку з чим заявляю, що незаконне використання ресурсів держави на переслідування за політичними мотивами та інші протизаконні дії повинні бути припинені, і всі причетні до цього повинні нести покарання. А державні бюджетні кошти, які на все це витрачаються, повинні бути зняті з рахунків силових відомств і спрямовані на підтримку людей похилого віку і дітей", – підкреслив Льовочкін.

Як зазначили в політсилі, раніше прес-служба "Опоблокц" повідомила, що 7 квітня співробітники спецпідрозділу "Титан" МВС, які працюють з Льовочкіним за договором охорони, затримали невідомих, які стежили на автомобілі "Шкода" за народним депутатом. Однак, за даними політсили, патруль поліції відпустив затриманих, заявивши, що це їхні колеги по відомству.