ua en ru

Виконувати обов'язки начальника Південно-західної залізниці буде перший заступник Кривопішина

Обов'язки начальника Південно-Західної залізниці буде виконувати перший заступник Олексія Кривопішина Іван Федорко. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Південно-Західної залізниці.

Згідно з повідомленням, суд зупинив дію розпорядження Кабінету міністрів №192-р від 11 березня 2015 р. про призначення виконуючим обов'язки начальника Південно-Західної залізниці Володимира Тягульского.

"Рішення вступило в законну силу 17 березня 2015 р. Таким чином, підтверджена правомірність дій Олексія Кривопішина в частині покладення обов'язків на час свого відсторонення на першого заступника начальника Південно-західної залізниці Івана Федорка", - відзначили в прес-службі залізниці.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомлялося, що призначення Володимира Тягульского сприяє в. о. гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк, який, згідно з матеріалами журналістських розслідувань, неодноразово був звинувачений у корупційних діях. Його підозрюють у махінаціях з придбанням дизпалива за завищеними цінами та перерахуванні бюджетних коштів на підприємства анексованого Криму.Так, після звільнення керівника "Укрзалізниці" Бориса Остапюка СБУ виявило мільйони гривень і доларів в квартирах і гаражах двох десятків чиновників підприємства-монополіста.

Також в минулому році Генпрокуратурою було порушено 4 кримінальні провадження, за яким встановлено, що посадовими особами "Укрзалізниці" завдано збитків інтересам держави на суму 909 млн грн у сфері державних закупівель.