ua en ru

Виконавця держзамовлення на пошив одягу для ЗСУ звинувачують у несплаті 3,4 млн гривень податків

Виконавця держзамовлення на пошив одягу для ЗСУ звинувачують у несплаті 3,4 млн гривень податків Фото: форма ЗСУ (gp.gov.ua)

Суд наклав арешт на приватний будинок обвинуваченого, земельну ділянку та 2 автомобіля

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування та направила до суду звинувачувальний акт стосовно директора приватного підприємства, який ухилявся від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури.

"Підприємець уклав договори на виконання державного замовлення Збройних сил України щодо виготовлення форменого військового одягу на потреби української армії. Проте з’ясувалося, що директор товариства здійснював фінансово-господарські операції з фіктивними підприємствами, внаслідок чого державному бюджету було завдано збитків у вигляді несплачених податків на суму майже 3 млн 400 тис. гривень", - говориться в повідомленні.

Підприємцю інкримінують злочини за ч. 3 ст. 212 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та службове підроблення).

Прокуратура Києва подала позов та наклала арешт на приватний будинок обвинуваченого, земельну ділянку та 2 автомобіля, як зазначають правоохоронці, преміум-класу.

Нагадаємо, раніше прокуратура направила до суду обвинувачення проти затриманого на хабарі у 90 тис. гривень державного виконавця.