ua en ru

Виконавчий директор СКМ прогнозує збільшення у 2014 р. інвестицій у "Метінвест" на 43% - до 1 млрд дол

Виконавчий директор "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ігор Сирий в 2014 р. прогнозує збільшення інвестицій в "Метінвест" на 43% - до 1 млрд дол.

Виконавчий директор "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ігор Сирий (на фото) у 2014 р. прогнозує збільшення інвестицій в "Метінвест" на 43% - до 1 млрд дол. Про це пише "Комерсант-Україна".

"Інвестиції в 2014 р. зростуть до 1 млрд дол. Ми маємо намір закінчити будівництво комплексу ПВП на Єнакіївському меткомбінаті. Його запуск заплановано на квітень наступного року. Також на Єнакіївському меткомбінаті очікується початок будівництва нової аглофабрики. Ми продовжимо будівництво комплексу ЦПТ на Північному ГЗК, почнемо будівництво ЦПТ на Інгулецькому ГЗК. Будемо інвестувати в розширення кар'єрів, проведемо ремонт доменних печей на "Запоріжсталі" та "Азовсталі", капремонти конвертера на Єнакіївському меткомбінаті", - повідомив Сирий.

Крім того, він зазначив, що в цьому році обсяг інвестицій в модернізацію складе понад 700 млн дол.

"Це закінчення будівництва комплексу пиловугільного вдування на ММК, продовження будівництва комплексу пиловугільного палива (ПВП) на Єнакіївському меткомбінаті, підготовка до будівництва нового цеху агломерації на Єнакіївському меткомбінаті, продовження будівництва комплексу циклічно-потокової технології (ЦПТ) на Північному ГЗК, ремонти газоочисток на випалювальних машинах та інші проекти", - уточнив Сирий.

ТОВ "Метінвест Холдинг" було засновано 6 червня 2006 р. "Метінвест Холдинг" є керуючою компанією групи "Метінвест", акціонерами якої є група СКМ (71,25% акцій), що належить українському бізнесменові Рінату Ахметову, група компаній "Смарт" (23,75% акцій), засновник Вадим Новинський і компанія Clarendale Limited (5%), бенефіціар Володимир Бойко.