ua en ru

В Іспанії один з найбільших банків переносить головний офіс з Каталонії

В Іспанії один з найбільших банків переносить головний офіс з Каталонії Фото: Каталонія (wikimedia.org)

Також рішення покинути Каталонію розглядає третій за величиною банк

В Іспанії банк Banco Sabadell прийняв рішення перенести штаб-квартиру з Барселони в Аліканте через імовірності оголошення незалежності Каталонії. Про це повідомляє El Pais.

Повідомляється, що Banco Sabadell у четвер, 5 жовтня, заявив, що запланував цей крок "для захисту інтересів наших клієнтів, акціонерів і співробітників".

Згідно з інформацією видання, Banco Sabadell заснований понад 100 років тому і вперше у своїй історії змінює офіс.

Також рішення покинути Каталонію розглядає третій за величиною банк - CaixaBank. Рада директорів розглядає переміщення офісу в Мадрид, де у банку є дочірня компанія MicroBank, або на Пальма-де-Майорка.

Нагадаємо, раніше Конституційний суд Іспанії заборонив парламенту Каталонії поводити пленарне засідання 9 жовтня, щоб запобігти проголошення незалежності регіону.

Повідомляється, що судове рішення ініціювала Соціалістична партія Каталонії, яка звернулася в конституційний суд, щоб той визнав незаконним засідання каталонського парламенту 6 жовтня. Прийняття позову до розгляду означає автоматичне призупинення рішення парламенту Каталонії про призначення дати засідання до винесення рішення суду за позовом.