ua en ru

В Іспанії король закликав до єдності прихильників незалежності Каталонії

В Іспанії король закликав до єдності прихильників незалежності Каталонії Фото: Іспанія

Король Іспанії виступив з різдвяним зверненням до нації

Король Іспанії Феліпе VI закликав прихильників незалежності Каталонії уникати конфронтації. Про це повідомляє BBC.

У своєму різдвяному зверненні до нації він говорив про єдність Іспанії. Своє звернення король традиційно завершив привітання з Різдвом кастильською, баскською, каталанською і галісійською мовами.

Крім того, у своїй промові він торкнувся терактів в Каталонії, які відбулися в серпні, і заявив, що тільки "демократична єдність, сила правової держави і ефективність міжнародного співробітництва" можуть перемогти тероризм.

Зазначимо, 21 грудня в Каталонії відбулися дострокові парламентські вибори. Парламент автономії був розпущений після того, як депутати оголосили про незалежність, спираючись на результати референдуму 1 жовтня.

Як повідомляється, перше місце за результатами голосування зайняла центристська партія "Громадяни", що відстоює територіальну цілісність Іспанії, проте трьом політичним силам, що виступають за незалежність, вдалося отримати абсолютну більшість у парламенті - 70 місць з 135.

Зміщений з поста глави каталонського уряду Карлес Пучдемон перебуває у Брюсселі, де каталонський політик осів після того, як в Іспанії йому були пред'явлені звинувачення в заколоті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній голова регіональної адміністрації Каталонії Карлес Пучдемон звернувся до уряду Мадрида з проханням дозволити йому повернутися.