ua en ru

В Іспанії ініціювали вотум недовіри уряду через резонансну корупційну справу

В Іспанії ініціювали вотум недовіри уряду через резонансну корупційну справу Фото: Маріано Рахой (РБК-Україна)

Партія соціалістів ініціювала вотум недовіри уряду Маріано Рахоя

В Іспанії Партія соціалістів ініціювала вотум недовіри уряду Маріано Рахоя після винесення вироків у резонансній корупційній справі. Про це повідомляє El Pais.

Як повідомляється, голова партії Педро Санчес вніс пропозицію щодо вотуму недовіри уряду Рахоя після того, як були винесені вироки у так званій "справі Gurtel", яка стала одним з найбільших корупційних скандалів в сучасній історії Іспанії. Так, Народна партія, яку очолює Рахой, була засуджена як учасник схеми з незаконним збагаченням.

"Настав час для кожного понести відповідальність", - йдеться в заяві соціалістів.

Зазначається, що соціалісти впевнені, що хоча розслідування не знайшло жодних порушень з боку нинішніх урядовців, вирок суду кидає тінь і на нинішнього керівника Народної партії Маріано Рахоя.

Поки незрозуміло, чи вдасться соціалістам отримати голоси партій Podemos і Ciudadanos, для того щоб вотум недовіри отримав підтримку парламенту.

Нагадаємо, що вчора, 24 травня 2018 року, іспанський суд засудив бізнесменів і колишніх політиків до великих термінів ув'язнення і штрафів за участь у схемі відкатів за контракти, які допомагали фінансувати правлячу партію.