ua en ru

Ісландія - Україна 2-0: відео голів та огляд матчу

Ісландія - Україна 2-0: відео голів та огляд матчу Фото: Ісландія - Україна (uefa.com)

"Синьо-жовті" опустилися на четверте місце в турнірній таблиці групи I

Збірна Україна в гостях поступилася команді Ісландії у кваліфікації на чемпіонат світу 2018 року з рахунком 0:2.

Перемога у гостях давала українцям відмінний шанс фінішувати на першій сходинці турнірної таблиці, нічия давала тактичну перевагу у боротьбі за одне з двох перших прохідних місць. Тому обидві команди добре розуміли ціну єдиної помилки.

Перші 45 хвилин зустрічі пройшли хоча й на хороших швидкостях та за жорсткої боротьби, але без зайвого ризику. Перевага була на боці "синьо-жовтих": українці частіше володіли м’ячем (63% проти 37%), завдали більше ударів по воротам (п’ять проти трьох), подали більше кутових (три проти одного).

Болючим для нас виявився другий тайм. На 48 хвилині після прострілу з лівого флангу Пятов зафіксував м’яч в руках, але Гудмундссон вибив його, після чого Сігурдссон забив вже у порожні ворота. На 66 хвилині Гудмундссон прострілив у штрафну, Бодварссон акуратно скинув м'яч на Сігурдссон, який пробив в нижній кут воріт Пятова.

altaltalt

Після восьмого туру очолює турнірну таблицю групи І команда Хорватії, другою йде Ісландія. Обидві мають в активі по 16 очок. Україна та Туреччина ділять третю-четверту сходинку, набравши по 14 балів.

Тож жовтневі поєдинки для всіх без винятку фаворитів групи набули вирішального значення. "Синьо-жовті" 6 жовтня на виїзді заграють із командою Косова, а 9 - вдома зі збірною Хорватії.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко: "Є чотири команди, які ведуть боротьбу за два перших місця. Будь-якій команді тут, в Рейк'явіку, буде важко, але у нас вдома також жодній з команд не буде просто. У нас є попереду два матчі. Ніхто не збирається опускати голову через цю поразку".