ua en ru

Ми не виключаємо зловживань з тарифів ЖКГ на місцях, - Гройсман

Ми не виключаємо зловживань з тарифів ЖКГ на місцях, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман назвав можливу причину високих тарифів у регіонах

Кабінет міністрів збирається жорстко реагувати на зловживання місцевих теплокомуненерго

У Кабінеті міністрів України не виключають, що через зловживання конкретних служб теплокомуненерго завищуються тарифи на послуги ЖКГ. Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в ефірі "Подробиць тижня" на телеканалі "Інтер".

"Ми не виключали і не виключаємо і зараз, що на місцях можуть бути зловживання. Тому що на місцях призначає тарифи не уряд. Нараховують конкретні теплокомуненерго, які мають свої абонентські служби. Ось вони нараховують, і коли вони бачать, що тариф починається чомусь з різницею в два-три рази, це означає тільки одне - це тотальне зловживання", - повідомив прем'єр-міністр.

Гройсман підкреслив, що Кабмін збирається жорстко реагувати на такі прояви.

"Ми постійно удосконалюємо нормативну базу, щоб не дати нікому в країні зловживати на таких рахунках", - додав він.

Прем'єр також розповів, що нещодавно було ухвалене рішення, що зобов'язує більшість міст України нараховувати за тепло не за нормами на житлово-комунальні послуги, а за показаннями лічильників, які є в місті.

"Тобто ввели таку спеціальну систему, щоб зменшити можливість зловживання у цьому питанні. Але далі будемо відстежувати, що буде відбуватися", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України планує підвищити пенсії на 10% у 2017 році.