ua en ru

Позови з вимогою заборонити В.Ющенку брати участь у президентських виборах зареєстровані в адмінсудах Києва і низки областей України, - "Комерсант-Україна".

Позови у адміністративні суди України з вимогою заборонити Президентові України Віктору Ющенку брати участь в президентських виборах зареєстровані у адмінсудах Києва, Херсонської, Полтавської і Одеської обл., повідомляє "Комерсант-Україна".

"Ми вже бачимо, що команди основних конкурентів поводитимуться дуже агресивно, і ця діяльність вже розпочалася", - повідомила виданню заступник голови Секретаріату президента України і представник Президента України в Центрвиборчкомі.
Перший позов в окружній адмінсуд Києва подав депутат Київради Олександр Пабат ("Громадський актив Києва"). Крім того, він звернувся до ЦВК України з проханням не реєструвати Віктора Ющенка як кандидата. Позивач обґрунтував свою позицію тим, що Президент України, згідно Конституції України, зобов'язаний виконувати обов'язки голови держави 24 години на добу і 7 днів на тиждень, а значить - не має права відволікатися на ведення виборчої кампанії. Решта позовів подана від інших осіб, але їх зміст аналогічний позову Олександра Пабата. У розмові з виданням О.Пабат зізнався, що ці громадяни судяться з Президентом України за закликом його політичної сили - "Народної армії порятунку" - і допустив, що до кінця тижня кількість позовів збільшиться.