ua en ru

Позов проти КПУ - це зразок сумнівної політичної белетристики, - політолог

Цькування КПУ не збігається з прийнятими у Європі правовими нормами. Про це заявив керівник центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Це - елементарна позиція, яка зрозуміла кожній людині, хоч трохи знайомій з правом. При цьому звертають на себе увагу вражаючі юридичні "огріхи". Позов проти КПУ представляє собою зразок сумнівної політичної белетристики", - прокоментував він заяву голови ПАРЄ Анн Бассер щодо заборони КПУ.

При цьому політолог зазначив, що сам Президент Петро Порошенко заявляв: партії можуть заборонити лише самі виборці на виборах.

"Інша справа, що Президент мовчить про те, що в цілому ряді регіонів КПУ де-факто вже під забороною. Взяти ту ж Львівську, Тернопільську області: офіси розгромлені, спробуйте провести яку-небудь партійну акцію. Це теж дуже важко в'яжеться з загальноприйнятими в Європі правовими нормами. Європейці не мають уявлення про реальну українську політику", - підкреслив Золотарьов.

Нагадаємо, голова Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер звернулася до Президента України Петра Порошенка і спікеру парламенту Олександра Турчинова з проханням розібратися з ситуацією навколо заборони КПУ. При цьому Анн Брассер зазначила, що повністю підтримує позицію Президента, висловлену під час засідання Парламентської Асамблеї у червні 2014 року про те, що саме виборці на вільних і чесних демократичних виборах повинні приймати рішення про політичне майбутнє партій.