ua en ru

В ІС назвали причини, чому України не оголосить війну Росії

В ІС назвали причини, чому України не оголосить війну Росії Фото: Дмитро Тимчук (УНІАН)

Тимчук заявив, що варіант оголошення війни Росії для України закінчиться трагічно

В групі "Інформаційний спротив" назвали причини, чому України не оголосить війну Російській Федерації. Про це розповів лідер групи ІС Дмитро Тимчук в інтерв'ю виданню "Апостроф".

"Ми їм не оголосимо війну з однієї простої причини. Порівняйте військово-економічний потенціал і збройні сили України і Росії за чисельністю і складом. Це було б дуже необачно з нашого боку, по-перше", - сказав він.

Крім того, Тимчук зазначив, що війна з Росією - це однозначно загальна мобілізація, а українці після шести хвиль часткової мобілізації "вже втомилися від проведення подібних заходів".

"По-друге, треба розуміти, що після шести хвиль часткової мобілізації населення вже втомилося від проведення подібних заходів, загалом, українці просто втомилися від війни. А війна з Росією - це однозначно загальна мобілізація. Тому це не буде варіант весни 2014 року, коли можна було на хвилі патріотизму мобілізувати наших людей у високому морально-психологічному стані. Зараз такої картини не буде. Змушувати людей воювати з-під палки - це теж не кращий варіант", - додав він.

Також Тимчук зазначив, що якщо економіку України змусити працювати виключно на фронт, то існуюча негативна економічна ситуація в країні перетвориться на колапс протягом декількох тижнів.

"Є ще одна деталь, яка стосується загальної мобілізації. Це не просто - взяв у руки зброю і пішов воювати. Це ще й переведення економіки на військові рейки. Якщо нашу економіку зараз змусити працювати виключно на фронт, то та негативна економічна ситуація, яка є на сьогодні, перетвориться на колапс протягом декількох тижнів. Тобто з будь-якої сторони варіант оголошення війни Росії для нас закінчиться трагічно", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація захоплює заручників, щоб шантажувати Україну.