ua en ru

В Ірані затримано екс-президента країни, - джерела

В Ірані затримано екс-президента країни, - джерела Фото: Махмуд Ахмадінежад (flickr.com danielgene)

Влада Ірану намагається посадити Махмуда Ахмадінежада під домашній арешт

В Ірані за підтримку учасників протестів затриманий екс-президент країни Махмуд Ахмадінежад. Про це повідомляє газета Al-Quds Al-Arabi.

Як повідомляється, за інформацією "надійних джерел в Тегерані", влада наказала заарештувати колишнього президента Ірану Махмуда Ахмадінежада під час його візиту в місто Шираз і, як зазначається, арешт був проведений з схвалення Верховного лідера Сейеда Алі Хаменеї після його виступів в Бушері.

"Деякі з нинішніх чиновників живуть далеко від проблем людей і нічого не знають про реальність суспільства", - заявляв Ахмадінежад напередодні у своєму виступі перед натовпом жителів міста Бушер в південному Ірані, додавши, що Іран сьогодні страждає від безгосподарності, а не від відсутність економічних ресурсів.

Нагадаємо, 29 грудня 2017 року, в Ірані відбулися масові акції протесту в шести містах. Протести спрямовані проти економічної політики уряду і високої вартості життя. Зокрема, віце-президент Ірану Эсхак Джахангири звинуватив консервативні кола в підбурюванні до протестів і тому, що вони використовують економічні проблеми в країні, щоб підірвати політику реформ, яку проводить президент Хасан Роухани. Цим, на думку Джахангири, пояснюються гасла і плакати демонстрантів "Геть Роухани!" і "Смерть диктатору!".