ua en ru

Іран заявив про готовність заморозити видобуток нафти

Іран заявив про готовність заморозити видобуток нафти Фото: нефть

Раніше Іран відмовлявся заморожувати видобуток нафти

В Тегерані завершилися переговори президента ОПЕК з представниками Ірану і Іраку щодо обмеження видобутку нафти. Іран заявив про готовність заморозити видобуток нафти, передає Reuters.

"Міністр нафти Ірану Біжан Зангане зустрівся з колегами з Венесуели, Іраку та Катару в Тегерані протягом двох годин, після чого він привітав ініціативу, щоб встановити обмеження, як перший крок до стабілізації ринку", - зазначає видання.

Разом з тим, за інформацією The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела, офіційної заяви за їх результатами поки не послідувало.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр нафти Ірану Біжан Зангане, міністр нафти Іраку Адель Абдул Махді, міністр енергетики Катару Мохаммед аль-Сада і міністр нафтової і гірничорудної промисловості Венесуели Еулоіио дель Піно приступили до переговорів з питань підтримки цін на нафту та стабілізації світового енергоринку.

Раніше Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела заявили про готовність заморозити видобуток нафти на січневому рівні за умови приєднання до цієї ініціативи інших експортерів.

В свою чергу влада Ірану відмовилися заморожувати видобуток нафти і заявила, що не має наміру приєднуватися до домовленості, укладеної представниками Росії і трьох країн ОПЕК