ua en ru

Іран заборонив військовим літакам Азербайджану польоти у своєму повітряному просторі

Іран заборонив військовим літакам Азербайджану польоти у своєму повітряному просторі Фото: Іран закрив повітряний простір для військових літаків Азербайджану (Getty Images)

Іран закрив свій повітряний простір для літаків Азербайджану, що доставляють військові вантажі в Нахічеванську автономну республіку (НАР). У відповідь азербайджанська влада оголосила про закриття в Баку представництва іранського духовного лідера.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на азербайджанське агентство Oxu.

За його інформацією, Іран закрив свій повітряний простір для азербайджанських військових літаків, що доставляють вантажі в НАР, яка відокремлена від Азербайджану територією Вірменії. У Баку такий крок Тегерана назвали зрадою і заявили про наявність альтернативних шляхів доставлення.

Крім того, азербайджанська влада оголосила про закриття в Баку представництва духовного лідера Ірану. У Тегерані після цього кроку застерегли Азербайджан від"стратегічних помилок".

Раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв відкинув звинувачення на адресу Баку з боку Тегеран про присутність ізраїльських військових в регіонах, що межують з Іраном. Азербайджанський лідер назвав ці заяви необґрунтованими і додав, що Баку самостійно визначає, на якому рівні будувати відносини з іншими країнами.

Як зазначає телеканал Al Arabiya, в останні дні між Іраном і Азербайджаном загострилися відносини. Тегеран провів військові навчання на кордонах звільнених з-під контролю Вірменії районів Нагірного Карабах. Крім того, на іранському кордоні заплановані спільні азербайджано-турецькі військові навчання.