ua en ru

Іран ввів санкції проти США у відповідь

Іран ввів санкції проти США у відповідь Фото: Іран вводить відповідні санкції проти США

Під санкції Ірану потрапили 7 чоловік та 16 компаній, пов'язаних з США

Керівництво Ірану ухвалив рішення накласти санкції на ряд нових компаній та фізичних осіб, пов'язаних з США. Про це говориться в повідомленні на сайті МЗС Ісламської республіки.

Так, під санкції Ірану потрапили 7 фізичних осіб і 16 - юридичних осіб.

Ввостаннє санкції Ірану було прийнято ще в лютому 2017 року.

Як повідомлялося раніше, США ввели санкції відносно чиновників Ірану і однієї іранської компанії у зв'язку з програмою зі створення балістичних ракет в країні. Також під санкції потрапив громадянин Китаю і китайські компанії.

Санкції введені проти чиновників Мортеза Фарасатпуры і Рахіма Ахмаді. Як зазначають ЗМІ, Мортеза Фарасатпур займається продажем і доставкою вибухових речовин для сирійського уряду. У свою чергу, Ахмаді є директором іранської групи Shahid Bakeri Industries Group. Ця компанія відповідає за іранську ракетну програму. Також під санкції США потрапила іранська компанія Iranian Novini System Management.

Крім цього, США ввели санкції проти китайського чиновника Руана Рунлинга. Його уряд США звинувачує в підтримці програми зі створення балістичних ракет в Ірані. Крім того, під санкції потрапили три китайські компанії: Shanghai Gang Quan Trade Co., Shanghai North Transway International Trading Co і , Shanghai North Begins International.

Нагадаємо, президентом Ірану став чинний глава держави Роухані.