ua en ru

До Ірану намагалися передати воєнну інформацію про озброєння українського флоту

До Ірану намагалися передати воєнну інформацію про озброєння українського флоту Фото: фрегат "Гетьман Сагайдачний"

Йдеться про дані принципу побудови гідроакустичних станцій фрегату "Гетьман Сагайдачний"

До Ісламської Республіки Іран громадянин намагався передати воєнну інформацію, яка стосується корабельного озброєння фрегату "Гетьман Сагайдачний". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Установлено, що чоловік, перебуваючи на посаді старшого наукового співробітника одного з дослідних інститутів, вирішив незаконно вивезти вказану інформацію з України до Ісламської Республіки Іран. Йдеться про дані принципу побудови гідроакустичних станцій корабельного гідроакустичного комплексу фрегата.

При цьому, він був обізнаним про існуючий порядок міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю. Також він знав, що ці дані відносяться до спеціальної інформації військового характеру.

Чоловік скопіював вказану інформацію собі на флеш накопичувач. Його у подальшому було затримано в зоні митного контролю аеропорту "Бориспіль".

За процесуального керівництва прокуратури Київської області 55-річному громадянину повідомлено про підозру. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, командувач українських Військово-морських сил України віце-адмірал Ігор Воронченко назвав основні завдання флоту на 2018 рік.