ua en ru

Іран звинуватив європейські країни в підтримці іранської опозиції

Іран звинуватив європейські країни в підтримці іранської опозиції Фото: прапор Ірану (Sean Gallup/Getty Images)

МЗС Ірану викликало послів Великої Британії, Данії та Нідерландів після теракту в Ахвазі

Міністерство закордонних справ Ірану викликало послів Великої Британії, Данії та Нідерландів після теракту на військовому параді в Ахвазі, де загинули 29 людей. Про це повідомило іранське інформаційне агентство IRNA.

Іран звинуватив європейські країни в тому, що вони покривають групи, опозиційні іранському режиму, які Тегеран вважає терористичними.

"Неприйнятно, що цих груп немає у списку терористичних організацій в Європейському союзі тільки тому, що вони не вчинили терактів в Європі", - заявив представник МЗС Ірану Бахрам Касемі.

Відзначимо, за повідомленнями іранських ЗМІ відповідальність за теракт взяло на себе угруповання "Патріотичний арабськиц демократичний рух в Ахвазі", МЗС Ірану поклало провину на "регіональних спонсорів тероризму" і США.

Терористичне угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ) також взяло на себе відповідальність за напад на учасників військового параду в іранському місті Ахваз.

Нагадаємо, 22 вересня в Ахвазі невідомі відкрили стрілянину на військовому параді, в результаті чого загинули 29 осіб, 60 поранені.