ua en ru

На півдні Іраку під час заворушень загинули 3 людей

На півдні Іраку під час заворушень загинули 3 людей Фото: протести в Басрі (twitter.com/Sakt59)

Щонайменше 3 людини загинуло та ще 50 отримали поранення

Під час сутичок між протестувальниками та силами правопорядку у місті Басра, що на півдні Іраку загинуло щонайменше троє людей. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що сутички відбулися у ніч на суботу, 8 вересня. Поки що немає жодних даних про обставини загибелі цих людей.

Зазначається, що протестувальники захопили ввечері консульство Ірану та підпалили його. В результаті підпалу ніхто із співробітників дипломатичної місії не постраждав.

Відзначається, що поліція почала стріляти з метою розгону багатотисячного натовпу протестувальників, котрі забралися перед будівлею іранського консульства. В результаті чого 50 осіб отримали поранення. Крім того, серед потерпілих також двоє співробітників сил безпеки.

Повідомляється, що Тегеран засудив напад на своє консульство. В МЗС Ірану вимагають негайного покарання для всіх, причетних до протиправних дій.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у іракському місті Басра аеропорт обстріляли з "Катюші", внаслідок чого в районі аеропорту розірвалися чотири ракети.