ua en ru

В Іраку через землетрус пошкоджена гребля

В Іраку через землетрус пошкоджена гребля Фото: землетрус (vycherpno.ck.ua)

Розташована на півночі Іраку гребля Дарбандихан отримала пошкодження

Розташована на півночі Іраку гребля Дарбандихан отримала пошкодження через землетрус, що стався у неділю. Про це повідомляє Al Sumaria.

Так, гребля, розташована на притоці річки Тигр в провінції Сулейманія, отримала пошкодження, "в результаті обвалу в прилеглих до неї горах, викликаного землетрусом".

Як повідомив Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр, епіцентр підземних поштовхів знаходився в 32 км на північ від іранського міста Сарполь-е-Захаб і в 100 км на південний схід від міста Сулейманія в Іраку. Вогнище залягало на глибині 10 км.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ірані в результаті землетрусу загинули 100 людей, ще близько тисячі постраждали .

Основний удар стихії припав на міста Каср-е-Ширін, Ілам, Керманшах, що на заході Ірану. Місцеве відділення Червоного Півмісяця розвернуло пошукові та рятувальні операції в зоні лиха, в район направлені додаткові підрозділи рятувальників. За словами представників регіональної влади, люди забезпечені необхідними продуктами і паливом.

Стратегічні об'єкти, у тому числі нафтогазова інфраструктура, не постраждали. Зазначається, що в ряді районів підземні поштовхи призвели до обвалення житлових будівель.