ua en ru

В Іраку 16 турецьких жінок засудили до смертної кари за зв'язки з ІД

В Іраку 16 турецьких жінок засудили до смертної кари за зв'язки з ІД Фото: повішання (commons.wikimedia.org)

Їх планують повісити за вступ у терористичну організацію "Ісламська держава"

Іракський суд засудив 16 жінок із Туреччини до смертної кари через повішення за вступ у терористичну організацію "Ісламська держава". Про це повідомив представник суду, передає Reuters.

Суддя постановив, що всі 16 жінок були членами ІДІЛ, перебували з терористами в шлюбі, допомагали діяльності терористичної організації матеріально, а також надавали допомогу в здійсненні терактів. Проте цей вирок не остаточний і може бути оскаржений.

За даними агентства, в Іраку триває судовий процес над сотнями жінок, які прибули з-за кордону і були затримані разом зі своїми дітьми під час захоплення іракськими військовими опорних пунктів ІД.

Зазначено, що минулого тижня ще одна турецька жінка була засуджена в Іраку до вищої міри покарання за зв'язок з "Ісламською державою", десять інших із різних країн отримали довічні тюремні терміни.

Нагадаємо, в грудні 2017 році Ірак заявив про перемогу над ІДІЛ на своїй території. За даними іракської влади й експертів Світового банку, збиток для іракської інфраструктури від боротьби з терористами цієї організації склав 45,7 млрд доларів.