ua en ru

В Іраку урядова армія звільнила від бойовиків ІДІЛ ще одне місто

В Іраку урядова армія звільнила від бойовиків ІДІЛ ще одне місто Фото: армія Іраку (twitter.com/defense_iraq)

Крім міста Руман військові звільнили від ІДІЛ ще 10 навколишніх сіл

В Іраку урядові війська разом з їх союзниками звільнили від бойовиків угрупування ІДІЛ місто Руман і ще десять навколишніх сіл. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Наголошується, що це місто, яке знаходиться біля кордону з Сирією, звільнили в ході масштабного наступу урядових сил і союзних їм ополчень на останні залишки захоплених бойовиками ІДІЛ територій в Іраку.

Крім цього, повідомили в Сирійській групі спостереження за правами людини, що працює в Лондоні, в суботу, 11 листопада, в декількох кілометрах від Румана бойовики ІДІЛ відбили у сирійських урядових військ місто Абу-Камаль, також відоме як Аль-Букамаль. Тим не менше, влада Сирії поки не коментувала цих заяв.

Армія уряду Сирії заявляла про звільнення Абу-Камаль 9 листопада, але в наступні дні бойовики ІДІЛ перейшли в наступ на нього.

Нагадаємо, в суботу в напрямку іракського міста Рави виступили два підрозділи піхоти і сили народного ополчення. Місто розташоване на лівому березі річки Євфрат на заході Іраку, на кордоні з Сирією. Бойовики ІДІЛ захопили Раву в 2014 році.