ua en ru

В Іраку поліція відбила в ІД перший район у західному Мосулі

В Іраку поліція відбила в ІД перший район у західному Мосулі Фото: іракські силовики в Мосулі

Іракські спецпризначенці взяли під контроль район Таяран у західній частині міста

Сили спецпризначення федеральної поліції Іраку взяли під контроль район Таяран у західній частині міста Мосул. Це - перший район, який іракським силовикам вдалося захопити з моменту початку операції зі звільнення західного Мосула, що триває останній тиждень, передає DW.

Як повідомив 26 лютого командувач спецпідрозділу іракської поліції, попри сильний опір бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава", силовикам вдалося витіснити їх із цього району міста та встановити над ним повний контроль.

За даними представника федеральної поліції, ісламісти спрямували проти спецпризначенців щонайменше 10 керованих смертниками замінованих автомобілів, проте більшість із них були підірвані ще до того, як вони досягнули цілі. Проте одна з замінованих автівок внаслідок вибуху забрала життя двох та поранила п'ятьох поліцейських.

Зазначено, що поліції вдалось захопити в полон двох бойовиків, один із яких виявився іракцем, а інший - іноземцем, який розмовляє російською мовою.

Як відомо, операція зі звільнення Мосула від ІД триває з середини жовтня 2016 року. Захоплений ІД у 2014 році Мосул - останнє велике місто в Іраку, яке залишилося під контролем ісламістів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що іракська армія разом із військовослужбовцями США просунулася вглиб західної частини Мосула.