ua en ru

В Іраку ліквідовано заступника лідера ІД

В Іраку ліквідовано заступника лідера ІД Фото: бойовики ІД

Він був убитий в результаті авіанальоту іракських ВПС

В Іраку був ліквідований заступник лідера ІД Ассі Алі Насер аль-Обейді в результаті авіанальоту іракських ВПС в західній провінції Анбар. Про це повідомив іранський телеканал Press-TV.

"В результаті авіаудару винищувачів іракських ВПС в районі Барвани в західній провінції Анбар убитий друга людина в ієрархії терористичного угруповання ІД - Ассі Алі Насер аль-Обейді, заступник ватажка Абу Бакра Аль-Багдаді", - йдеться в повідомленні телеканалу.

Зазначимо, Ассі Аль-Обейді, родом з міста Хавиджа в провінції Кіркук, колишній полковник іракської армії, був заарештований після дезертирства, утримувався у в'язниці Абу-Грейб під Багдадом, з якої йому вдалося втекти в 2013 році. Пізніше він став одним з командирів ІД вже під ім'ям Абу Омар аль - Обейді, а потім очолював штаб Військової ради угруповання.

Повідомляється, що напередодні міністерство оборони Іраку повідомило також про ліквідацію в районі Барвани прес-секретаря ІГ Абу Мухаммеда аль-Аднани, хоча угрупування не підтвердила цього факту.

Крім того, за останні місяці були також знищені такі відомі ватажки терористів, як Абу аль-Офри і керівник розвідки ІД Абу Хасан ас-Сахаби.

Нагадаємо, в провінції Нангархарна неподалік від кордону з Пакистаном щонайменше 17 бойовиків терористичної угруповання "Ісламська держава" (ИГИЛ) загинули внаслідок авіаудару американського безпілотника.