ua en ru

У США сьогодні відбудеться презентація iPhone 5

У США сьогодні відбудеться презентація iPhone 5. Продажі п'ятої моделі iPhone стартують у США 21 вересня.

За даними JP Morgan, вартість новинки буде в районі 600 дол. За оцінками провідного економіста JP Morgan Майкла Фероль, в четвертому кварталі 2012 року буде продано 8 млн смартфонів від Apple.

За даними газети The Washington Post, очікується, що iPhone п'ятого покоління стане тонше і легше, в той час як діагональ дисплея збільшиться з 3,5 дюйма до 4. Також iPhone 5 буде мати більш швидкий процесор і акумулятор нового формату, покликаний продовжити час роботи до заряджання. Експерти очікують, що новий смартфон Apple буде здатний працювати в мережах LTE.

На російському ринку до останнього часу багато рітейлерів були впевнені, що країна потрапить у "другу чергу продажів". Так, при запуску iPhone 4s 14 жовтня 2011 р. стартували продажі в США, Канаді, Великобританії, Німеччині, Франції, Австралії та Японії. Два тижні опісля до продажів підключилися ще 22 країни, головним чином країни Європи плюс Сингапур і Мексика. У грудні підійшла черга Росії, Бразилії, Туреччини і ОАЕ.

"IPhone 5, швидше за все, потрапить лише в третю чергу продажів і, значить, з'явиться в Росії в грудні цього року, - знає джерело в компанії "великої трійки". - Одна з причин затримки, за чутками, - Apple замовила азіатським виробникам недостатню кількість телефонів".

Поки офіційний роздріб чекає, інтернет-магазини вже збирають попередні замовлення на iPhone 5: вони готові привезти новинку за 70-80 тис. руб. В магазинах підтвердили готовність надати "сіру" модель смартфона починаючи з 21 вересня. "Ми очікуємо, що в перший тиждень після початку продажів iPhone 5 в Росії з'явиться 35-40 тис. "сірих" пристроїв, а їх вартість в перші дні буде в районі 100 тис. руб. Всього ринок може освоїти 300-400 тис. пристроїв в рік ", - підрахував провідний аналітик Mobile Research Group Ельдар Муртазін.

Читайте також: iPhone 5 може додати до ВВП США до 0,5%, - експерти

Стільникові оператори змирилися з тим, що нові смартфони від Apple їм спочатку покажуть нетерплячі абоненти. МТС закупить 100 тис. nano-SIM-карт для iPhone 5 у "Ситронікса" і двох інших російських компаній, щоб забезпечити своїм абонентам можливість підключити ввезені телефони. "Вимпелком" і "Мегафон" також тестують nano-SIM-карти, щоб скоро видати їх клієнтам.