ua en ru

Інвестклімат України в II кварталі знову в негативній зоні, - ЄВА

Інвестклімат України в II кварталі знову в негативній зоні, - ЄВА Фото: Інвестпривабливість України досить низька

49% бізнесменів, які взяли участь в опитуванні, не бачать жодних позитивних змін і продовжують скаржитися на повільне впровадження реформ

Індекс інвестиційної привабливості України в II кварталі 2015 р. склав 2,66 бали з 5 можливих. Про це повідомляє прес-служба Європейської бізнес асоціації (EBA).

У повідомленні говориться, що показник в квітні - червні зріс на 0,15 бала в порівнянні з результатами за I квартал 2015 р. EBA уточнює, що 3 бали - це нейтральний рівень, а отже, інвестиційна привабливість України знову має негативне значення. "Україна не може вийти з негативної зони інвестклімату з 2010 р.", йдеться в повідомленні асоціації.

За даними ЄВА, 81% опитаних бізнесменів не задоволені станом інвестиційного клімату в Україні. 49% респондентів не бачать жодних позитивних змін і продовжують скаржитися на повільне впровадження реформ, корупцію, податкове і фіскальне регулювання і тиск з боку відповідних органів. Для порівняння, у січні - березні цього року інвестори скаржилися в основному на непослідовну політику НБУ і слабке валютне регулювання.

Що стосується очікувань бізнесменів від III кварталу, то 41% опитаних не чекають жодних позитивних змін, 44% не вважають, що Україна буде вигідним місцем для інвестування у цей період. Тільки 19% рекомендують інвестувати в країну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США готові інвестувати 1,5 млрд дол. в український агросектор.