ua en ru

Інвестиційний комітет МТСБУ вибрав 11 банків для розміщення депозитів страхового бюро

Інвестиційний комітет Моторного (транспортного) страхового бюро України відібрав банки, в яких будуть розміщуватися депозити МТСБУ. У список увійшли 11 установ: Ощадбанк, Укрексімбанк, Райффайзен Банк Аваль, Креді Агріколь Банк, УкрСиббанк, Правекс-банк, Кредобанк, Прокредит Банк, ОТП Банк, Укрсоцбанк і Мегабанк. Про це повідомляє інформаційний проект FinMaidan.

Кошти фонду захисту потерпілих будуть розміщуватися дирекцією на підставі заявок компаній-членів бюро. При цьому в одному банку можна розміщувати не більше 20% коштів однієї компанії, а також всіх фондів МТСБУ. "Передбачена щоденна система звітів всередині бюро, щомісячна - дирекцією бюро інвестиційного комітету, президія буде отримувати звіти раз на квартал на регулярній основі і на вимогу на будь-яку дату", - розповіла генеральний директор МТСБУ Наталія Гудима.

Крім того, інвестиційний комітет на вимогу СК повинен надати детальний звіт про всі депозитах, де розміщені кошти цього страховика, терміни дії цих договорів і нарахованих відсотках.

Необхідність таких заходів пояснюється тим, що МТСБУ вже втратила понад 250 млн грн, які перебували на депозиті у банку, який ліквідується Брокбізнесбанку. До того ж бюро довелося списати 9,1 млн грн, які "зависли" на рахунках Укрпромбанку, ліквідація якого завершилася 31 грудня 2013 року.