ua en ru

Інвестиції в нерухомість непопулярні у населення України

Останнім часом інвестиції українців в нерухомість не користуються популярністю. В першу чергу це пов'язано з недостатньою кількістю грошей для вкладення в житло

Останнім часом інвестиції українців в нерухомість не користуються популярністю. В першу чергу це пов'язано з недостатньою кількістю грошей для вкладення в житло

Кількість угод на ринку нерухомості показав невелике зростання, але виключно тому, що населення очікує ще більшого здешевлення гривні. Таку думку висловив директор консалтингового центру "Ріелторський дім" Генріх Людкевич під час круглого столу.

"Це сталося не тому, що у людей з'явилися гроші, а тому, що по-перше, є відкладений попит, а по-друге, враховуючи очікування того, що гривня буде падати, люди вкладають заощадження в первинний ринок. Тому що так вони збережуться, і через 3-5 років така інвестиція себе виправдає", - міркує експерт.

Однак президент Союзу фахівців з нерухомості Олександр Рубанов ставить під сумнів дохід від таких інвестицій.

"Всі позитивні очікування проходять на тлі нестримного зростання комунальних послуг, енергоносіїв. Інвестиція - це те, що приносить якийсь дохід. Розглядати нерухомість як інвестицію - хіба що житлову. Тому що через рік-півтора при такій динаміці ми можемо зіткнутися з тим, що ці офісні центри будуть не потрібні. Вони ростуть як гриби. І хто туди буде ходити?" - вважає Рубанов.

Нагадаємо, що нова Верховна Рада має намір змусити платити податок на нерухомість всіх українців. Про це йдеться в проекті коаліційної угоди, запропонований до обговорення політичною партією "Блок Петра Порошенка".

Джерело: Справа