ua en ru

Інвестиції в модернізацію гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровської області у 2011 р. склали більше 8 млрд грн

Інвестиції для модернізації гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровської області у 2011 р. склали більше 8 млрд грн. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час засідання регіонального комітету з економічних реформ, повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.

"Гірничо-металургійний комплекс області впевнено розвивається. Про це свідчать обсяги виробництва продукції галузі та зростання заробітної плати, а сплата податків до бюджетів", - сказав Вілкул.

Зокрема, станом на 1 квітня 2012 р. підприємствами гірничо-металургійного комплексу до бюджетів усіх рівнів сплачено 3,54 млрд грн податків, що на 1,1 млрд грн ( або на 45,1%) більше, ніж за відповідний період минулого року. За три місяці поточного року вироблено 2 млрд 283 млн т чавуну, що на 5% більше, ніж за аналогічний період 2011 р.; 345 млн т труб та пустотілих профілів (на 9,8% більше), 16,2 млн т руди і залізного неагломерованого концентрату (на 3,5% більше), 7,7 млн т руди і залізного агломерованого концентрату (3,5 % більше).

Наймасштабніші проекти з модернізації підприємств ГМК у 2011 р. були реалізовані на ДМК ім. Дзержинського, Північному, Інгулецькому, Центральному, Південному гірничо-збагачувальних комбінатах, на Криворізькому залізорудному комбінаті, "АрселорМіттал Кривий Ріг". У 2012 р. запланована комплексна модернізація виробництв на Новомосковському трубному заводі. У Дніпропетровську будується сучасний електросталеплавильний комплекс "Дніпросталь".

Нагадаємо, всього обсяг капітальних інвестицій в економіку Україну за 2011 р. склав 259 млрд 932,3 млн грн.