ua en ru

Інвестхолдинг Berkshire Hathaway Баффета інвестує 5 млрд дол. у Bank of America

Інвестиційний холдинг Berkshire Hathaway Inc. американського мільярдера Уоррена Баффета вкладе в Bank of America Corp. 5 млрд дол. грошовими коштами, аби підтримати найбільший банк США, повідомляється в прес-релізі Berkshire Hathaway. Відразу після публікації повідомлення котирування BOFA підскочили на 25%.
В рамках операції BOFA продає 50 тис. кумулятивних привілейованих акцій, розмір щорічних дивідендів на яких складає 6%. Крім того, Berkshire Hathaway отримує 10-річний варрант на придбання 700 млн звичайних акцій банку за ціною 7,14 дол. за папір.
Останнім часом ринкова капіталізація BOFA нестримно зменшувалася на тлі чуток про необхідність залучення банків додаткових засобів для компенсації збитку від проблемних іпотечних кредитів.
Bank of America - найбільший банк в Сполучених Штатах Америки: займає перше місце за розміром активів (2,276 трлн дол. за станом на 31 березня 2011 р.) і розміром депозитів (близько 1 трлн дол.). У США банк обслуговує близько 57 млн клієнтів. Крім того, Bank of America має в своєму розпорядженні мережу дочірніх банків і підрозділів більш ніж в 40 країнах. За станом на початок 2011 р. штат банку налічував 280 тис. співробітників.
Основним профілем банку є інвестиційно-банківська діяльність, робота на фондових ринках, регулювання грошових операцій на світовому ринку, операції на товарній і валютній біржах. Крім того, банк займається фінансовими консультаціями юридичних осіб, інвесторів, фінансових інститутів і державних організацій по всьому світу.
Berkshire Hathaway - диверсифікований інвестиційний конгломерат, до складу якого входять фінансово-страхові, виробничі, енергетичні і транспортні активи. Крім того, Berkshire володіє (як фінансовий інвестор) значними пакетами в різних відомих компаніях - Coca-Cola, American Express, Procter&Gamble, Wells Fargo і ін. За підсумками 2010 р. чистий прибуток Berkshire виріс на 61% і склала майже 13 млрд дол.