ua en ru

В інтернеті зафіксовано шахрайський сайт, який завдав шкоду українцям на тисячі гривень

В інтернеті зафіксовано шахрайський сайт, який завдав шкоду українцям на тисячі гривень Фото: шахраї під видом сервісу поповнення мобільного рахунку заволоділи тисячами гривень

сайт імітував платіжний сервіс, за допомогою якого можна поповнити рахунок мобільного телефону

Фахівці Асоціації членів платіжних систем ЕМА зафіксували сайт, який пропрацював лише день і встиг "пограбувати" користувачів на тисячі гривень. Про це йдеться в повідомленні асоціації.

зокрема, сайт імітував платіжний сервіс, за допомогою якого можна поповнити рахунок мобільного телефону. Клієнти поповнювали рахунки на невеликі суми, при цьому з їх карт були вкрадені суми від 1 тис. гривень.

Як працює схема?

На сайті є форма, яку потрібно заповнити, щоб поповнити рахунок мобільного. У форму слід ввести реквізити карти, включаючи номер, термін її дії, тризначний код (CVV) на зворотній стороні картки. Потім фальшивий сервіс інформує про те, що операція не успішна. Однак дані карти перехоплюються, щоб шахраї могли ними скористатися.

За даними асоціації шахрайський сайт діяв лише один день, ставши популярним завдяки контекстній рекламі в текстах сайту, підвищити його рейтинг (він був у перших рядках за запитом "поповнити мобільний".

"Тим не менш, дня виявилося достатньо, щоб багато людей були обкрадені", - підкреслюють в асоціації.

Щоб уникнути втрати коштів зі своїх карт фахівці закликають українців не користуватися неперевіреними сервісом в інтернеті, про який ніколи не чули.

Нагадаємо, в Україні стартувала програма з підвищення безпеки електронних платежів.