ua en ru

"Інтерхім" завершив останній етап інвестпроекту вартістю понад 50 млн євро

"Інтерхім" завершив останній етап інвестпроекту вартістю понад 50 млн євро Фото: Анатолій Редер (прес-служба "Інтерхіма")

Фармкомпанія запустила новий комплекс з виробництва АФІ

Фармацевтична компанія "Інтерхім" ввела в експлуатацію новий комплекс з виробництва активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ), створення якого було останнім етапом реалізації інвестиційного проекту загальною вартістю понад 50 млн євро. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За словами генерального директора ТДВ "Інтерхім" Анатолія Редера, новий комплекс посилить позиції компанії на ринку виробників АФІ, а також дозволить додатково забезпечити якісною сировиною власні виробничі потужності. 85% вироблених АФІ компанія використовує для власних потреб, 15% - реалізує іншим фармацевтичним виробникам.

"Сьогодні ми показали останню стадію проекту. На цій новій ділянці представлено обладнання найвідоміших виробників, обладнання найвищого класу. Всі процеси на цій ділянці повністю автоматизовані, максимально враховано питання безпеки та умови повністю відповідають міжнародним стандартам належної виробничої практики", - сказав гендиректор.

Крім того, компанія презентувала впроваджену у виробничий процес систему маркування лікарських засобів, що використовується для автоматичного відстеження їх руху від виробника до кінцевого споживача або пацієнта. Система побудована відповідно з рекомендаціями Європейської федерації фармацевтичної промисловості та профільних фармацевтичних асоціацій і використовує двовимірні коди стандарту GS1 ECC200.

"У світі та в Україні зокрема гостро стоїть проблема фальсифікованих ліків. Сьогодні "Інтерхім", як єдиний український фармвиробник, який повноцінно впровадив таке устаткування на своєму виробництві, бере участь у пілотному проекті Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками щодо впровадження автоматизованої системи відстеження в обігу лікарських засобів з використанням кодів європейського зразка. Ми вважаємо, що впровадження елементів системи на рівні держави та всіма учасниками ринку мінімізує можливість продажу фальсифікованих ліків в Україні. За нашою оцінкою, якщо всі сторони поставляться до цього питання відповідально, повноцінно запровадити систему в Україні вдасться приблизно за 2-3 роки", - додав Редер.

"Інтерхім" завершив останній етап інвестпроекту вартістю понад 50 млн євро

Інвестиційний проект з будівництва нового лабораторно-виробничого комплексу компанія "Інтерхім" почала у 2012 році. В рамках проекту був побудований 8-ми поверховий комплекс площею 15 тис. кв. м. з лабораторією, аналогів якої немає в Україні, ділянкою виробництва готових лікарських засобів в умовах GMP (Good Manufacturing Practice - належна виробнича практика - система норм, правил і вказівок щодо виробництва лікарських засобів, медичних пристроїв і фармацевтичних субстанцій), ділянкою з виробництва АФІ, логістичним центром.

Новий комплекс дозволив компанії вчетверо наростити обсяги виробництва лікарських засобів, освоїти випуск додаткових лікарських форм, запустити виробництво ряду імпортозамінних препаратів, збільшити обсяг експорту продукції, в тому числі в країни ЄС, вдвічі.