ua en ru

"Інтер" надав Держкіно докази того, що серіал "Танкіст" не порушує закони України

"Інтер" надав Держкіно докази того, що серіал "Танкіст" не порушує закони України Фото: телеканал "Інтер"

Згідно з наданими документами, серіал має 100% білоруське походження

Телеканал "Інтер" надав Державному агентству України з питань кіно (Держкіно) вичерпний пакет документів, які підтверджують, що запланований до показу серіал "Танкіст" був проведений фізичними та юридичними особами Республіки Білорусь, його демонстрація не порушує законодавство України. Про це повідомили в прес-службі телеканалу.

"Телеканал "Інтер" вважає неправомірним рішення Держагентства України з питань кіно про відмову в реєстрації серіалу "Танкіст", оскільки воно було прийнято на підставі інформації, що не стосується цього телевізійного фільму. Телеканал "Інтер" упевнений, що Держагентство України з питань кіно має взяти під увагу додатково надані документи, переглянути своє рішення і провести держреєстрацію серіалу "Танкіст" білоруського виробництва", - заявили в прес-службі.

Там також пояснили, що на даному етапі йде оскарження рішення Держкіно. Причому, телеканал "Інтер" готовий вести діалог для врегулювання ситуації в досудовому порядку, але в іншому випадку він буде відстоювати свою правоту в судовому порядку.

"У наданому Міністерством культури Республіки Білорусь державному реєстраційному посвідченні №01-3031 від 20 жовтня 2016 року зазначено, що серіал "Танкіст" був створений в Республіці Білорусь в 2016 році компанією ЗАТ "Телевізійний продюсерський центр", якій належать виключні права на серіал на термін дії авторського права на території Республіки Білорусь 175-хвилинний серіал дозволений до перегляду дітям до 14 років в присутності батьків", - повідомили на "Інтері".

Згідно з наданою інформацією, зйомки серіалу "Танкіст" проводилися на території Республіки Білорусь, 100% знімальної групи - громадяни Білорусі. Автори сценарію - Гліб Шпригов (громадянин Республіки Бєларусь) та Ігор Костюченко (громадянин Республіки Бєларусь). Режисер-постановник - Олександр Єфремов (громадянин Республіки Білорусь, народний діяч мистецтв Республіки Білорусь). Композитор - Володимир Сивицький (громадянин Республіки Бєларусь). Головний військовий консультант - генерал-лейтенант Микола Чергінець (Голова Спілки письменників Республіки Білорусь).

Основними об'єктами зйомок стали мінський Будинок профспілок, мінський Будинок офіцерів, парк ім. Янки Купали, завод ім. Орджонікідзе, будинок-музей Ванькович (Мінськ), полігон "Білі калюжі" (Борисов, Мінська область).

Провідні ролі в серіалі виконали Вероніка Пляшкевич, Анатолій Кот, Валерія Арланова та інші відомі білоруські актори.

Нагадаємо, 3 травня голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив про заборону трансляції серіалу "Танкіст", так як в Держкіно вирішили, що він має російське походження.