ua en ru

Інституція уповноваженого з прав людини України і ООН домовилися про співпрацю до 2017 г

Інституція уповноваженого з прав людини України спільно з представництвом Організації Об'єднаних Націй домовилися про співпрацю до 2017 р. Відповідний меморандум підписали сьогодні уповноважений з прав людини Ніна Карпачова та координатор системи ООН в Україні Олів'є Адам, передає кореспондент РБК-Україна.

Меморандум передбачає об'єднання зусиль в таких напрямках, як: імплементація в національне законодавство ряду міжнародних договорів, розповсюдження інформації про права вразливих соціальних груп і питань гендерної різниці, а також створення в Україні національного механізму запобігання тортурам.

На думку Карпачової, підписання даного меморандуму дозволить об'єднати зусилля українського омбудсмена з організаціями системи ООН в Україні для захисту і просування країні міжнародних стандартів у сфері прав і свобод громадян, підвищення освіти українського суспільства в цій сфері.

"Ми будемо розвивати спільні ініціативи, які сприятимуть впровадженню найвищих міжнародних стандартів у сфері захисту та дотримання прав людини", - додав Олів'є Адам.

Нагадаємо, раніше між урядом України та Організацією Об'єднаних Націй була підписана рамкова програма партнерства на 2012-2016 рр.