ua en ru

Інспекція МАГАТЕ перевірила перший і другий енергоблоки Рівненської АЕС

Інспекція проходила в рамках міжнародної Угоди, підписаного в 1995 році між Україною та МАГАТЕ про нерозповсюдження ядерної зброї

Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергетики з 31 травня по 1 червня провели чергову планову інспекцію першого і другого енергоблоків Рівненської АЕС, про чим повідомляє прес-служба Національної атомної генеруючої компанії "Енергоатом".

"Інспектори МАГАТЕ Антуан Пуршо і Томоко Ямагучі перевірили відпрацьоване ядерне паливо в басейні витримки і свіже ядерне паливо у сховищі СЯТ після завершення планово-попереджувального ремонту енергоблока №2 РАЕС", - йдеться в повідомленні прес-служби.


Згідно з повідомленням, представники МАГАТЕ також перевірили цілісність та працездатність раніше встановлених печаток МАГАТЕ на першому і другому енергоблоках і ведення облікової та звітної документації. Всі роботи виконувалися в присутності державного інспектора Держатомрегулювання України на Рівненській АЕС.

"Інспекція проведена успішно і в заплановані МАГАТЕ терміни", - підкреслюється в повідомленні. Читайте також Всі блоки Рівненської та Хмельницької АЕС вперше почали працювати на повну потужність Інспекція проходила в рамках міжнародної Угоди, підписаного в 1995 році між Україною та МАГАТЕ про нерозповсюдження ядерної зброї.

Система гарантій МАГАТЕ базується на суворому контролі використання ядерних матеріалів в мирних цілях шляхом проведення інспекцій на місцях, здійснення дистанційного спостереження і перевірки облікових документів.

У травні 2015 року Рівненська атомна електростанція успішно пройшла планову і неоголошену інспекцію представників МАГАТЕ.