ua en ru

Іноземні бойовики ІДІЛ повертаються на Захід з Іраку і Сирії, - WSJ

Іноземні бойовики ІДІЛ повертаються на Захід з Іраку і Сирії, - WSJ Фото: бойовики ІДІЛ з країн Заходу повертаються на батьківщину

Бойовики-іноземці все частіше звертаються до посольств для повернення на батьківщину

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ), які попрямували в Сирію та Ірак з країн Заходу, все частіше звертаються за допомогою до посольств для повернення на батьківщину, пише Wall Street Journal, посилаючись на відомості дипломатів посольств 6 країн в Туреччині.

Наголошується, що мова йде про громадян країн Заходу, завербованих ІДІЛ для участі в бойових діях. У зв'язку з активізацією урядових військ Іраку і Сирії, які звільнили Ель-Фаллуджу (Ірак) і готують наступ на Ракку, яка вважається оплотом "Ісламської держави" в Сирії, бойовики-іноземці виявилися в скрутному стані.


За словами координатора спецслужб Франції Дідьє Ле Бре, багато бойовиків-французи повертаються на батьківщину, так як сили ІДІЛ залишають раніше підконтрольні міста на Близькому Сході.

За даними Wall Street Journal, близько 150 громадян Франції та інших п'яти країн Заходу звернулися до дипломатів за допомогою в поверненні. У той же час невідома точна кількість завербованих ІДІЛ представників цих країн.

іноземці в складі ИГИЛФото: іноземці в складі ІДІЛ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійські війська увійшли до провінції Ракка.