ua en ru

Інформування підприємців щодо впровадження ЗВТ надасть поштовх для розвитку економік України та країн ЄС, - Клюєв

Інформування підприємців щодо нюансів та етапів впровадження зони вільної торгівлі надасть поштовх для розвитку економік України та країн Європейського союзу у середньостроковій перспективі. Про це сьогодні у Брюсселі під час зустрічі з членом Європейської комісії з питань торгівлі Карелом Де Гухтом заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Андрій Клюєв, повідомляє прес-служба відомства.

"Максимально глибоке інформування підприємців із України та країн Євросоюзу щодо нюансів та етапів впровадження зони вільної торгівлі дозволить отримати найбільшу обопільну користь, та дати поштовх для розвитку наших економік у середньостроковій перспективі", - зазначив Клюєв.

Крім того, в ході зустрічі було підкреслено спільне бачення щодо необхідності узгодження шляхів врегулювання існуючих проблем у торговельних відносинах між сторонами з метою упередження їх можливого негативного впливу на підписання угоди про асоціацію.

Також під час візиту до Брюсселю Андрій Клюєв провів зустрічі з президентом Європарламенту Мартіном Шульцом, а також керівниками моніторингової місії Європейського парламенту в Україні Александром Кваснєвським та Патріком Коксом, з якими було обговорено підготовку до підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Читайте також: ПА ОБСЄ підтримує підписання УА між Україною та ЄС