ua en ru

Інформацію про бенефіціарів українських компаній передадуть в глобальну базу бізнесу, - Мін'юст

Інформацію про бенефіціарів українських компаній передадуть в глобальну базу бізнесу, - Мін'юст Фото: Мін'юст

Створення такого реєстру покликане боротися з корупцією у світовому масштабі

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що між Мін'юстом України, Державним агентством з питань електронного урядування, українським офісом Transparency International та глобальною ініціативою OpenOwnership підписано меморандум про передачу у глобальну базу власників бізнесу інформації про кінцевих бенефіціарів українських компаній. Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

"Я дуже радий, що Україна першою серед європейських країн підписала меморандум про приєднання до глобального реєстру бенефіціарів. Ми будемо першою країною, яка імплементує наші інформаційні ресурси і наш реєстру бізнесу до цього глобального реєстру", - заявив Петренко.

За його словами, створення реєстру буде запобігати корупції у світовому масштабі, оскільки "тільки публічність і витягування на світ такої інформації є реальним запобіжником корупції".

Він також додав, що Україна є першою країною на території ЄС, яка на рівні закону встановила обов'язок для компаній вказувати кінцевих власників бізнесу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву генпрокурора Юрія Луценка, що Україні потрібне створення антикорупційної палати, а не окремого антикорупційного суду.