ua en ru

Інформація про наявність у РФ компромату на Трампа не є звітом розвідслужб, - WikiLeaks

Інформація про наявність у РФ компромату на Трампа не є звітом розвідслужб, - WikiLeaks Фото: у WikiLeaks піддали сумніву справжність документів, що вказують на наявність у РФ компромату на Трампа

Стиль, факти і дати в опублікованому ЗМІ доповіді не викликають ніякої довіри

Дані американських ЗМІ про наявність в РФ компромату на новообраного президента США Дональда Трампа не є достовірними. Про це йдеться в заяві порталу WikiLeaks Twitter.

"35-сторінковий PDF-файл, який опублікував Buzzfeed щодо Трампа, не є звітом розвідслужб. Стиль, факти і дати не викликають жодної довіри", - йдеться в повідомленні.

Після повідомлень про те, що у російських спецслужб може бути інформація, яка компрометує Трампа, новообраний президент у своєму Twitter заявив, що у США триває "тотальне політичне полювання на відьом".

"Фейкові новини - тотальне політичне полювання на відьом", - написав Трамп.

У неділю, 11 січня, американські ЗМІ поширили інформацію про те, що в секретній частині доповіді про втручання РФ у вибори в США повідомляється про наявність у російських спецслужб компрометуючої інформації на Дональда Трампа.

Як повідомлялося, ця інформація була представлена в двухсторінковому документі, доданому до звіту про "втручання Росії" вибори в США.

ФБР перевіряє достовірність цих тверджень.

Нагадаємо, кандидат на пост держсекретаря США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія повинна відповісти за свої дії.