ua en ru

Інформаційна війна проти Хорошковського спрямована на ослаблення "Сильної України", - політолог

Проти Валерія Хорошковського розпочато інформаційно-політичну війну, справжня мета якої - послабити одного з фаворитів майбутніх виборів - партію Сергія Тігіпка "Сильна Україна". Про це повідомив політолог Володимир Фесенко.

"Нинішні вибори відрізняються підвищеною конфліктністю та інформаційно-політичними війнами проти окремих політичних лідерів і кандидатів у депутати парламенту. Це наслідок і атмосфери війни, яка дуже впливає на виборчу кампанію, і тих конфліктів, які розкололи українське суспільство під час Майдану. Інформаційно-політична війна проти Хорошковського явно спрямована на ослаблення "Сильної України", одного з фаворитів майбутніх виборів. Можливо у замовників цієї кампанії є і особисті мотиви", - зазначає Фесенко.

За його словами, не менш абсурдно виглядає спроба відсторонити Хорошковського від виборів на підставі того, що він останні два роки перебував у відрядженні, а потім на лікуванні за кордоном.

"Спроба відсторонити Хорошковського від участі у виборах на тій підставі, що він останні два роки проживав за межами території України, в черговий раз показала абсурдність і архаїчність цієї норми законодавства (про те, що кандидат у депутати останні п'ять років повинен проживати на території України) в умовах глобалізації. Нагадаю, що під таким же приводом не хотіли допустити до президентських виборів Віталія Кличка", - додав політолог.