ua en ru

Інформатор WADA готовий надати докази допінгу в російському футболі

Інформатор WADA готовий надати докази допінгу в російському футболі Фото: розслідування щодо допінгу в російському футболі триває (twitter.com/wada_ama)

Родченков має своєму розпорядженні відповідні матеріали

Колишній глава московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков згоден надати Міжнародної федерації футболу (ФІФА) докази допінгу в російському футболі. Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на адвоката росіянина Джима Уолден.

"Мій телефон включений, моя електронна пошта працює, - сказав Уолден, відповідаючи на питання, чи готовий Родченков поділитися наявною у нього інформацією.

Адвокат зазначив, що "буде ніяково", якщо ФІФА змушена буде підтвердити, що російські футболісти порушили антидопінгові правила, тому доведеться усунути їх від домашнього чемпіонату світу.

У червні видання повідомило, що ФІФА проводить розслідування щодо можливих допінг-порушеннях 34 російських футболістів, в тому числі учасників чемпіонату світу-2014. Федерація минулого тижня заявила, що поки не виявила порушень антидопінгових правил російськими футболістами, проте розслідування триває.

Нагадаємо, Міжнародна федерація футболу (ФІФА) вирішила зв'язатися з інформатором Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Григорієм Родченкова в рамках розслідування про допінг в російському футболі.