ua en ru

Інфляція економіки Великобританії в дворічній перспективі складе близько 1,8%, - Банк Англії

Зростання британської економіки сповільниться, і інфляція у Великобританії в дворічній перспективі складе близько 1,8%. Про це повідомив у середу, 14 листопада, Банк Англії, передає Reuters.

У щоквартальній доповіді банку говориться, що інфляція опуститься нижче орієнтира в 2% не раніше III кварталу 2014 р., незважаючи на слабке економічне зростання. Це на дев'ять місяців пізніше, ніж банк очікував у серпні.

Великобританія вийшла з рецесії в III кварталі 2012 року завдяки разовим факторам, але базове зростання залишається слабким, тому що боргова криза єврозони, заходи суворої економії і небажання банків видавати кредити негативно позначаються на економіці.

"Напруга в єврозоні являє собою найбільшу загрозу для стійкого відновлення. Сила відновлення також буде залежати від потужності відродження зростання продуктивності", - зазначив Банк Англії.

Минулого тижня Центробанк вирішив не збільшувати суму викупу державних облігацій, так як регулятори покладають надії на схему банківського кредитування, а деякі бояться інфляції і сумніваються в ефективності скупки активів для підтримки економіки.

Банк Англії повідомив, що схема "Фінансування для кредитування" допомагає полегшити умови видачі кредитів, хоча, можливо, пройде деякий час, перш ніж вона призведе до підвищення кредитування.

Банк тепер очікує, що інфляція в дворічній перспективі складе близько 1,8%. Це трохи вище серпневого прогнозу - 1,7% - і збігається з прогнозами аналітиків, які чекали саме такого перегляду прогнозу.

Центробанк прогнозує, що економіка буде поступово прискорюватися і рости на 1,9% у річному вирахуванні в дворічній перспективі. У серпні цей прогноз становив 2%.
"Комітет надає ще менше значення, ніж у серпні, можливості швидкого підйому зростання. Насправді зростання ВВП, більш ймовірно, буде нижче історичного середнього рівня протягом всього періоду прогнозу", - повідомив Центробанк.

Читайте також: Банк Англії готовий до чергового етапу стимулювання, - Кінг